Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Binnenplaats van OBC Beresteinlaan
Orthopedagogisch Behandelcentrum Beresteinlaan

Beresteinlaan in Den Haag is een Orthopedagogisch Behandelcentrum voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van zes tot maximaal drieëntwintig jaar met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Behandeling met tijdelijk verblijf
6 - 23 jaar
Midden in de woonwijk
Vlakbij winkelcentrum Leyweg

Locatiegegevens

Beresteinlaan 110
2542 KD  DEN HAAG

Aanmelden voor het OBC?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Deze locatie ligt vlakbij winkelcentrum Leyweg, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben hier verschillende huisjes, met verschillende behandelgroepen. Deze huisjes staan midden in een woonwijk en komen allemaal uit op een gezamenlijke binnenplaats. Daar zijn verschillende faciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.

Zelfstandig worden

Als je kind wordt behandeld in één van onze behandelgroepen, dan woont je kind tijdelijk bij ons. Je kind krijgt een eigen slaapkamer voor haar/zijn spullen en er is een gezamenlijke woonkamer. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je kind gaat gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub. Als dat even niet lukt, dan kunnen we tijdelijk opvang bieden op het OBC. Zo helpen we je kind terug naar school.

Het zwaartepunt van de behandeling ligt op de behandelgroepen. De begeleiders op de groepen werken met jou en jouw kind aan hun individuele behandeldoelen, afhankelijk van de behoefte aan ondersteuning. Het doel is jouw kind voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij. Op ons behandelcentrum vinden we het belangrijk dat jij als ouder en andere mensen die willen dat het goed met je kind, betrokken zijn bij de behandeling. Samen helpen we je kind om zijn of haar doelen te halen.

Mogelijkheden om door te stromen naar andere locaties

Het uitgangspunt is dat de behandeling tijdelijk is. Na de behandeling overleggen we of je kind terug naar huis kan. Als dit niet kan, kijken we samen naar andere mogelijkheden. Het kan voorkomen dat je kind doorstroomt naar een andere behandelgroep. Voor kinderen die zelfstandiger zijn, of gebaat zijn bij minder prikkels, hebben we een aantal locaties in de nabije omgeving van de Beresteinlaan. Voor jongvolwassenen hebben we een locatie waar ze zelfstandig kunnen leren wonen.

 

Foto's OBC's Beresteinlaan in Den Haag

speelhoek op OBC Beresteinlaan in Den Haag zitkamer op Orthopedagogisch Behandelcentrum Beresteinlaan in Den Haag
speelhoek op OBC Beresteinlaan in Den Haag zitkamer op Orthopedagogisch Behandelcentrum Beresteinlaan in Den Haag

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier de gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.