Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Pand Behandelcentrum Beukershof
Orthopedagogisch Behandelcentrum Beukershof

Beukershof in Leiden is een Orthopedagogisch Behandelcentrum voor jongeren en jongvolwassenen van zestien tot maximaal drieentwintig jaar met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Behandeling met tijdelijk verblijf
16 - 23 jaar
Moderne boerderij
Op loopafstand van het centrum van Leiden

Locatiegegevens

Lorentzkade 15B
2313 GB Leiden

Aanmelden voor het OBC?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Beukershof ligt op loopafstand van het centrum van Leiden en is een groot huis, middenin een woonwijk.  In één deel van het huis is plek voor acht jongeren. Dit noemen we de basisgroep. Op de basisgroep staat er 24 uur per dag begeleiding voor je klaar.

Ben je toe aan meer zelfstandigheid? Dan kun je doorgroeien naar het andere deel van het huis. Ook daar hebben wij plek voor acht jongeren. In dit deel is er plek voor een tussengroep en een ambulante groep. De zwaarte van begeleiding neemt daarbij steeds verder af. Zo kun je oefenen in het zelfstandig worden en kan er gewisseld worden in hoe vaak en hoe lang je contact hebt met de begeleiders.

Groeien en leren om je zelfstandigheid te vergroten

In Beukershof krijg je een eigen, ruime slaapkamer, die je zelf mag inrichten. De woonkamer, keuken, wc en badkamer deel je met de rest van de jongeren.

Je werkt aan persoonlijke doelen om je zelfstandigheid te vergroten. Dit doe je samen met andere jongeren, begeleiders en jouw netwerk. We vinden het belangrijk dat je mensen om je heen hebt die ook willen dat het goed met je gaat en die jou daar bij helpen. Zo leer je bijvoorbeeld met geld omgaan, het huishouden doen, koken, een baan vinden of een baan te houden. Ook volg je trainingen om bijvoorbeeld meer weerbaar te worden, of beter om te gaan met agressie.

Hoe jouw behandeling er precies uit ziet, is moeilijk te zeggen. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. Samen met jou kijken wij naar wat je kan en wil leren.

 

Foto's van Orthopedagogisch Behandelcentrum Beukershof

Leefruimte Beukershof Woonkamer Beukershof Keuken Beukershof
Leefruimte Beukershof Woonkamer Beukershof Keuken Beukershof

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier de gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.