Gaardenpad 2A
  • Plaats: Schiedam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Begeleid wonen in Schiedam - Gaardenpad 2a

Gaardenpad 2A is een woning gelegen op het terrein van het Gaardenpad. De locatie wordt gedeeld met drie andere woningen en een nabijgelegen dagcentrum.  

Op Gaardenpad 2A wonen 13 volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en een lichte vorm van moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige cliënten zijn al wat ouder en kunnen te maken krijgen met dementie- of andere, ook lichamelijke, ouderdomsklachten. 

We nemen ook cliënten op grond van artikel 60 van de Wet Bopz op. Zij kiezen niet vrijwillig voor deze woonvorm, maar verzetten zich hier ook niet tegen (‘bereidheid, noch verzet’). 

Gaardenpad 2A

Gaardenpad 2A is een bovenwoning met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De slaapkamers bevinden zich op dezelfde verdieping. De woning is toegankelijk via een trap én een lift. Iedere bewoner krijgt een eigen slaapkamer en heeft een eigen of gedeelde douche en toilet. In individuele gevallen kan de slaapkamer worden afgesloten, maar Gaardenpad 2A is geen gesloten woning. 
Gaardenpad 2A heeft een balkon met uitzicht op de omliggende weilanden. Daarnaast kunnen we genieten van een mooie, ruime tuin, die we delen met de andere woningen. 

Overdag gaan de (meeste) cliënten naar het naastgelegen dagcentrum Gaardenpad. ’s Ochtends en ’s avonds zijn er twee begeleiders en ’s nachts waakt een wakkere nachtdienst. 

In het nabijgelegen dagcentrum Gaardenpad zijn er een medische dienst, fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut aanwezig. Op diverse dagen is er ook een AVG (arts verstandelijk gehandicapten) op de locatie aanwezig. Er zijn ook mogelijkheden om andere therapieën op het Gaardenpad te volgen. 

Veilig en comfortabel leven met mogelijkheden voor zorg en verpleging

We bieden cliënten een huiselijke sfeer met een duidelijke structuur en een vaste dagindeling. Zo bieden we hen de veiligheid, duidelijkheid, rust en uitdaging die ze nodig hebben. We helpen hen om vaardigheden zoveel mogelijk in stand te houden of waar mogelijk nog te ontwikkelen. De groep is actief en maakt graag contact met andere mensen. Onze cliënten krijgen alle zorg en hulp die ze nodig hebben, zoals hulp bij  ADL-handelingen als wassen, aankleden, eten en drinken. Hiervoor beschikken we over een tillift en douchestoel. We bieden ook verpleegkundige zorg.   

Omgeving:

  • Midden in een woonwijk.
  • Nabij winkelcentrum Spaland.
  • Beatrixpark met kinderboerderij en speeltuin.
  • Binnenzwembad DrieMaasStede.
  • Openbaar vervoer.
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Gaardenpad 2A

Top