Gaardenpad 2B
  • Plaats: Schiedam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Begeleid wonen in Schiedam - Gaardenpad 2b

Op Gaardenpad 2B is een woning gelegen op het terrein van het Gaardenpad. De locatie wordt gedeeld met drie andere woningen.  

Op Gaardenpad 2B in Schiedam wonen 12 volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of psychiatrische problemen. 
We nemen ook cliënten op grond van artikel 60 van de Wet Bopz op. Zij kiezen niet vrijwillig voor deze woonvorm, maar verzetten zich hier ook niet tegen (‘bereidheid, noch verzet’). Deze woning is niet geschikt voor oudere of kwetsbare cliënten die verpleging en intensieve verzorging nodig hebben. 

Gaardenpad 2B

Gaardenpad 2B is een benedenwoning met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en slaapkamers op de begane grond. Bewoners hebben een eigen slaapkamer met  een eigen of gedeelde douche en toilet.
In individuele gevallen kan de slaapkamer worden afgesloten, maar Gaardenpad 2B is geen gesloten woning.  Vanuit de woonkamer kijken we uit op de mooie en ruime tuin, die we delen met drie andere woningen aan het Gaardenpad. In deze tuin zijn diverse speelmogelijkheden zoals schommels, speelveld en een trampoline. 

Overdag gaan de (meeste) cliënten naar het dagcentrum Gaardenpad. ’s Ochtends en ’s avonds zijn er twee begeleiders en ’s nachts waakt een wakkere nachtdienst. De begeleiders hebben kennis van en ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag. Als dat nodig is, krijgen cliënten hulp bij dagelijkse handelingen (ADL), zoals douchen en aankleden.

Het Gaardenpad 2B ligt in de wijk Spaland en is gelegen in een woonwijk. Het Beatrixpark ligt op loopafstand, hier wordt dan ook vaak gewandeld of de kinderboerderij bezocht met cliënten. Ook het nabijgelegen winkelcentrum Spaland wordt vaak bezocht met cliënten. Er kan wekelijks gezwommen worden, met begeleiding, in het verwarmde binnenzwembad van zorgcentrum DrieMaasStede.  

In het nabijgelegen dagcentrum Gaardenpad is er een medische dienst, fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut aanwezig. Op diverse dagen is er ook een AVG (arts verstandelijk gehandicapten) op de locatie aanwezig. Er zijn ook mogelijkheden om andere therapieën op het Gaardenpad te volgen. 

Begrip en voorspelbaarheid 

We bieden cliënten een huiselijke sfeer met een duidelijke structuur en individuele begeleiding of begeleiding in kleine groepen. Zo bieden we hen de veiligheid, duidelijkheid, rust en uitdaging die ze nodig hebben. We proberen goed en tijdig in te spelen op hun vaak wisselende stemming. Kwaliteit van leven en de mogelijkheden van iedere bewoner staan centraal in onze begeleiding. Centraal staat ook ‘ het gewone dagelijkse leven’. 

Omgeving:

  • Midden in een woonwijk.
  • Nabij winkelcentrum Spaland.
  • Beatrixpark met kinderboerderij en speeltuin.
  • Binnenzwembad DrieMaasStede.
  • Openbaar vervoer.
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Gaardenpad 2B

Top