Gaardenpad 2d
  • Plaats: Schiedam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Begeleid wonen in Schiedam - Gaardenpad 2d

Gaardenpad 2D is een woning gelegen op het terrein van het Gaardenpad. De locatie wordt gedeeld met drie andere woningen en een nabijgelegen dagcentrum.  

Op Gaardenpad 2D wonen veertien cliënten met een ernstige meervoudige beperking (EMB). De woning is niet geschikt voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

We nemen ook cliënten op grond van artikel 60 van de Wet Bopz op. Zij kiezen niet vrijwillig voor deze woonvorm, maar verzetten zich hier ook niet tegen (‘bereidheid, noch verzet’). 

Gaardenpad 2D

Gaardenpad 2D is een bovenwoning met een grote gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De slaapkamers bevinden zich op dezelfde verdieping. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning is rolstoeltoegankelijk en is uitgerust met plafondsystemen en een douche-badbrancard. 
Deze woning heeft een eigen balkon en er kan gebruik gemaakt worden van de ruime tuin, die we delen met de andere drie woningen en een dagcentrum. 

Overdag gaan de (meeste) cliënten naar het dagcentrum Gaardenpad. ’s Ochtends en ’s avonds zijn er drie begeleiders en ’s nachts waakt een wakkere nachtdienst. Voor cliënten die niet naar het dagcentrum kunnen is er een begeleider overdag aanwezig op de woning. 

In het nabijgelegen dagcentrum Gaardenpad is er een medische dienst, fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut aanwezig. Op diverse dagen is er ook een AVG (arts verstandelijk gehandicapten) op de locatie aanwezig. Er zijn ook mogelijkheden om andere therapieën op het Gaardenpad te volgen. 

Comfortabel leven met mogelijkheden voor zorg en verpleging

We bieden cliënten een huiselijke sfeer en een comfortabele leefomgeving, waarbij we inspelen op hun behoefte en beleving. Daarbij kijken we goed naar kleine signalen Door activering en rust af te wisselen, houden we hun mogelijkheden zo goed mogelijk in stand en ontwikkelen we deze waar mogelijk. 
Onze cliënten krijgen alle intensieve verzorging die ze nodig hebben, zoals hulp bij  ADL-handelingen als wassen, aankleden, eten en drinken. Hiervoor beschikken we over allerlei voorzieningen. We bieden ook verpleegkundige zorg.   

Omgeving:

  • Midden in een woonwijk
  • Nabij winkelcentrum Spaland
  • Beatrixpark met kinderboerderij en speeltuin
  • Binnenzwembad DrieMaasStede
  • Openbaar vervoer
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Gaardenpad 2d

Top