Gaardenpad 2c
  • Plaats: Schiedam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Begeleid wonen in Schiedam - Gaardenpad 2c

Gaardenpad 2C is een woning gelegen op het terrein van het Gaardenpad. De locatie wordt gedeeld met drie andere woningen en een nabijgelegen dagcentrum.  

Op Gaardenpad 2c wonen veertien cliënten met een ernstige meervoudige beperking (EMB). De woning is niet geschikt voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

We nemen ook cliënten op grond van artikel 60 van de Wet Bopz op. Zij kiezen niet vrijwillig voor deze woonvorm, maar verzetten zich hier ook niet tegen (‘bereidheid, noch verzet’). 

Gaardenpad 2C

Gaardenpad 2c is een benedenwoning met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken. De  slaapkamers bevinden zich op de begane grond. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning is rolstoeltoegankelijk en is uitgerust met plafondsystemen en een douche-badbrancard. 
Deze woning heeft een eigen terras en grenst aan een mooie, ruime tuin, die we delen met de andere drie woningen en het naastgelegen dagcentrum. 

Overdag gaan de (meeste) cliënten naar het dagcentrum Gaardenpad. ’s Ochtends en ’s avonds zijn er drie begeleiders en ’s nachts waakt een wakkere nachtdienst. Voor cliënten die niet naar het dagcentrum kunnen is er een begeleider overdag aanwezig op de woning. 

In het nabijgelegen dagcentrum Gaardenpad is er een medische dienst, fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut aanwezig. Op diverse dagen is er ook een AVG (arts verstandelijk gehandicapten) op de locatie aanwezig. Er zijn ook mogelijkheden om andere therapieën op het Gaardenpad te volgen. 

Comfortabel leven met mogelijkheden voor zorg en verpleging

We bieden cliënten een huiselijke sfeer en een comfortabele leefomgeving, waarbij we inspelen op hun behoefte en beleving. Daarbij kijken we goed naar kleine signalen. Voorbeelden van activiteiten zijn een disco avond, wandelen en snoezelen. Door activering en rust in balans aan te bieden, houden we hun mogelijkheden in stand en ontwikkelen we deze waar mogelijk. 
Onze cliënten krijgen alle intensieve zorg die ze nodig hebben, zoals hulp bij  ADL-handelingen als wassen, aankleden, eten en drinken. Hiervoor beschikken we over de benodigde voorzieningen. We bieden ook verpleegkundige zorg.   

Omgeving:

 

  • Midden in een woonwijk
  • Nabij winkelcentrum Spaland
  • Beatrixpark met kinderboerderij en speeltuin
  • Binnenzwembad DrieMaasStede
  • Openbaar vervoer


 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Gaardenpad 2c

Top