Beukershof
  • Plaats: Leiden
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Beukershof - Behandeling in Leiden 

Beukershof is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren van zestien tot maximaal drieentwintig jaar met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen.
Het is een oude boerderij met daar aan vast een moderne boerderij die in 2015 gebouwd is op een klein, eigen terrein. In het oude, geheel gerenoveerde gebouw is plek voor acht jongeren. Dit wordt de basisgroep genoemd en daar word je 24 uur per dag, 7 dagen in de week begeleid. In de nieuwbouw is plaats voor twee keer 4 jongeren en daar wordt de begeleiding afgebouwd en meer zelfstandigheid van jou gevraagd. Op elke groep is er voor iedereen een ruime slaapkamer die je zelf mag inrichten. De woonkamer, keuken, wc’s en badkamer deel je met de rest van de jongeren. Beukershof ligt op loopafstand van het centrum van Leiden.

Groeien en leren

In Beukershof leer je stap voor stap naar zelfstandig wonen. Je werkt aan persoonlijke doelen om je zelfstandigheid te vergroten, dit te samen in contact met andere jongeren, begeleiders en jouw netwerk. Zo leer je bijvoorbeeld ook met geld omgaan, het huishouden doen, koken én een baan vinden en houden. Ook volg je trainingen om bijvoorbeeld weerbaar te worden, beter om te gaan met agressie en zijn er samenwerkingen met instanties die je kunnen helpen met traumaverwerking.
Hoe de behandeling eruit ziet is voor iedereen verschillend. Er wordt met de behandel coördinator gekeken naar wat jij wilt en kan leren. Hoe het behandeling traject verloopt staat wel enigszins vast.

Wat verwachten wij van jou en wat kan je van ons verwachten?

Het is van belang dat je gemotiveerd bent om behandeld en begeleid te worden. Om je behandeling en het wonen op Beukershof prettig en goed te laten verlopen, verwachten wij wel iets van je. Op Beukershof gelden huisregels en maak je individuele afspraken met je Persoonlijk Begeleider. Er wordt verwacht dat jij je hieraan houdt. Beukershof vindt het belangrijk dat je dagbesteding hebt, zoals school of werk. Wij hebben als doel jou een prettige en veilige woonplek en leeromgeving te bieden. Wij proberen de sfeer in huis goed te houden, zodat jij je thuis kunt voelen. Je kunt van ons verwachten dat wij ons altijd in zullen zetten om jouw vragen en doelen te ondersteunen. 

Hoe kan jij je aanmelden bij Ipse de bruggen?

Neem contact op met: 

Behandelcentrum Kind & Jeugd, Regio Holland-Rijnland / Midden-Holland 
Telefoon: 088-9672050 
Email: HollandrijnlandMHjeugd@ipsedebruggen.nl 


 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Beukershof

Top