Klinisch Centrum Nootdorp
  • Plaats: Nootdorp
  • Zorgtype: Diagnostiek/behandeling
  • Doelgroep: Volwassenen

Klinisch Centrum Nootdorp

Klinisch Centrum Nootdorp biedt zorg aan mensen met psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking. Deze zorg biedt Ipse de Bruggen in samenwerking met GGZ collega Parnassia. Ons behandelcentrum biedt klinische opname met gespecialiseerd diagnostisch onderzoek, advies, crisisinterventie en behandeling. Dit bieden wij aan, aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Onderzoek en behandeling

Bij Klinisch Centrum Nootdorp weten we hoe belangrijk samenwerken is. Om die reden hebben de ketenpartners en betrokkenen van de patiënt een belangrijke rol en positie binnen het behandeltraject. 

We werken in een team van gespecialiseerde begeleiders, psychiaters, GZ-psychologen, gedragskundigen, paramedici en speltherapeuten. Zij onderzoeken de patiënt uitgebreid en komen zo met een advies voor behandeling en begeleiding. 

De behandeling is gericht op het herstellen van het dagelijkse leven van de patiënt, bijvoorbeeld door het instellen op medicatie, behandelen van trauma’s, verminderen van dwangklachten, psycho-eductie en het vergroten van adaptieve vaardigheden. Daarbij zijn vele vormen van behandeling mogelijk zoals: gedragstherapie, speltherapie, CGT, of traumatherapie (zoals EMDR).
Aanvullend op de behandeling kunnen er diverse trainingen aangeboden worden waaronder; Gezond leven, identiteitsversterking, omgaan met social media, Psycho-educatie LVB, sociale vaardigheden en algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zorg. 

Omgeving

Onze locatie ligt in de groene en rustige buurtschap Craeyenburch in Nootdorp, met veel voorzieningen zoals een zwembad, kinderboerderij en sportzaal.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het Klinisch Centrum Nootdorp download hier de folder.
Of neem contact op met de adviseur zorgbemiddeling Petra Sol, bereikbaar via 088 967 85 60 of zorgbemiddeling.kcn@ipsedebruggen.nl. 

Wil je meer informatie als verwijzer? Klik dan hier.

 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Klinisch Centrum Nootdorp

Top