Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Het pand van de bakkerij
Winkel

Het Blauwe Hek

Locatiegegevens

Oranjesluisweg 20
2671 NB Naaldwijk

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

08:30 uur tot 16:00 uur

Er gebeurt iets moois in Naaldwijk! In onze bakkerij werken cliënten met een (verstandelijke) beperking dagelijks aan ovenvers brood, koek en banket, gemaakt met passie. Echte bakkersproducten, zoals de bakkers ze vroeger ook bakten, 100% authentiek, en dus zonder toevoegingen en hulpstoffen. Ons brood blijft ook veel langer vers en lekker.

De cliënten worden begeleid in hun dagelijkse werkzaamheden bij Het Blauwe Hek. Zo leren zij op een betekenisvolle plek in de maatschappij hun eigen mogelijkheden kennen en kunnen ze zich ontwikkelen op hun tempo.

Daarnaast leren zij ook veel over de werkzaamheden in de bakkerij, bijvoorbeeld over het bakken van brood en banket of over het werken met de kassa. In totaal zijn er zo’n tien cliënten dagelijks werkzaam bij Het Blauwe Hek.

Bakkerij Het Blauwe Hek is gevestigd aan de Oranjesluisweg 20 te Naaldwijk. Het pand is recentelijk opgeknapt en heeft ook een theeschenkerij/lunchroom. Hier kan iedereen genieten van een biologisch sapje, lunch of een lekkere punt appeltaart.

In de lente en de zomer is het heerlijk toeven op het terras van Het Blauwe Hek. In de moestuin worden fruit en groenten geteeld, die worden verwerkt in een aantal bakkerijproducten. Ook wordt er heerlijke jam van gemaakt.

Cliënt pakt brood
Brood van bakkerij wordt ingepakt

De geschiedenis van zorgbakkerij 

Het in 1907 gebouwde pand aan de Oranjesluisweg 20, ten behoeve can coorporatieve bakkerij "De Volharding", werd uiteindelijk in 2009 de basis voor Stichting zorgbakkerij het Blauwe Hek. Het doel was het doen exploiteren van een bakkerij met zorg met de volgende uitgangspunten: Het productieproces moet geschikt zijn voor deelnamevan mensen verstandelijke of lichamelijk beperking. het vervardigen van producten, bestemd voor de consumentenmarkt. 

Stichting het Blauwe Hek heeft een ANBI status

Vanaf het begin in 2009 vult Ipse de Bruggen de dagbesteding in binnen de bakkerij. Vanaf 1 januari 2021 is ook de volledig exploitatie van de bakkerij overgedragen aan Ipse de Bruggen.