Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Paardrijden met de koets bij manege Craeyenburch in Nootdorp
Manege Craeyenburch

Huifbedrijden

Locatiegegevens

Brasserskade 4
2631 NC Nootdorp

Openingstijden

De manege is beperkt geopend voor cliënten van de dagbesteding en voor ruiters op afspraak. Dit is in verband met het opbouwen van de activiteiten.

Voor deelnemers die niet of moeilijk kunnen paardrijden, is het huifbedrijden een rustgevende en ontspannen manier om contact te hebben met paarden.

Het huifbed is een aangepast rijtuig waar twee even grote pony’s naast elkaar lopen in een hele rustige gelijkmatige stap. Boven de pony’s is een zeil gespannen die net de ruggen van de paarden raken. Het zeil kan versteld worden door middel van riempjes om het hoger of lager boven de pony’s te hangen. De deelnemer ervaart de bewegingen van de pony’s op een prettige manier. De warmte en bewegingen hebben een masserende werking en kunnen een positieve invloed hebben op de bloedsomloop, spijsvertering en verhoogde spierspanning. Het huifbed wordt bestuurd door een gediplomeerd koetsier die hulp krijgt van vrijwilligers. Zij begeleiden de deelnemer vanuit hun rolstoel via de tillift op het huifbed. De duur van een rit is 25 minuten. Voor het welzijn en het behoud van onze paarden hebben wij een maximaal gewicht voor onze klant ingesteld van 100 kg. 

De manege rijdt met een huifbed, waardoor er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Op dit moment is de wachtlijst gesloten en kunnen we geen nieuwe cliënten plaatsen.

Huifbedrijden bij manege Craeyenburch
Huifbedrijden bij manege Craeyenburch