Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Paardrijden met de koets bij manege Craeyenburch in Nootdorp
Manege Craeyenburch

Paardrijden

Locatiegegevens

Brasserskade 4
2631 NC Nootdorp

Openingstijden

De manege is beperkt geopend voor cliënten van de dagbesteding en voor ruiters op afspraak. Dit is in verband met het opbouwen van de activiteiten.

Wil je paardrijden?

Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier paardrijden.

Inschrijfformulier

Onder de deskundige leiding van onze instructeurs wordt bekeken wat voor de ruiter de beste en prettigste manier van paardrijden is. Onze vrijwilligers begeleiden de ruiters tijdens hun les. Soms zijn er meerdere vrijwilligers nodig om de ruiter te ondersteunen.

Een paardrijles duurt 45 minuten en er rijden maximaal vijf ruiters in een les. Dit doen we om het zo overzichtelijk en veilig mogelijk te houden. De ruiters worden ingedeeld naar niveau. Wij hebben een aantal faciliteiten zoals de tillift, een opstapperron, een opstapblok. Ook hebben we aangepaste zadels en teugels voor veilig en comfortabel zitten en rijden. In de lessen gebruiken we allerlei spelmateriaal als balken, pionnen, ballen en een basketnet. Hiermee stimuleren we spelenderwijs het evenwicht, de lichaamshouding, de oriëntatie en de concentratie. Dit alles gebeurt in een ongedwongen sfeer waarbij ontspanning, genieten en succes ervaringen voorop staan.

Voor het welzijn en het behoud van onze paarden hebben wij een maximaal gewicht voor onze ruiters ingesteld van 85 kg.

Voor het paardrijden hebben wij momenteel overdag en in de avonden nog enkele plekken vrij. Dus heb je altijd al willen paardrijden, vul dan het inschrijfformulier in. We hopen je snel op de manege te zien!

 

Cliënt krijgt paardrijles bij manege Craeyenburch
Paardrijles bij manege Craeyenburch