MijnDossier veilig gebruiken

Ga zorgvuldig om met MijnDossier. Zo zorg je ervoor dat je persoonlijke gegevens goed worden beschermd. Houd je daarom aan de volgende regels:

  • Ben je klaar met MijnDossier? Druk op de knop uitloggen en sluit de browser.
  • Jouw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonlijk. Je houdt ze voor jezelf en geeft ze nooit aan iemand anders. Bewaar ze op een veilige plek die niemand kent.
  • Sla je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord nooit op in je computer. Doe je dit wel dan kan iemand anders je gegevens vinden als hij of zij toegang heeft tot je computer. Als er dus een vraag op je beeldscherm komt of je je inlognaam en wachtwoord wilt opslaan klik dan altijd op ‘nee’ of ‘nooit’.
  • Gebruik je draadloos internet? Zorg dan dat je internetmodem of router beveiligd is met encryptie. Dan kunnen anderen geen gebruikmaken van je internetverbinding. In de handleiding van je apparatuur staat hoe je dit kunt doen.

Kan ik vragen stellen over een andere cliënt via MijnDossier?
Nee, MijnDossier is een persoonlijk dossier. Je kunt dus alleen je eigen gegevens bekijken en eventueel aanpassen.

Hoe veilig is MijnDossier?
Onze systemen voldoen aan hoge veiligheidseisen. Daarom heeft niemand zonder jouw toestemming toegang tot je persoonlijke gegevens. Wij gaan ook op een zorgvuldige manier met je gegevens om. Berichten met persoonlijke informatie worden niet verstuurd via e-mail, maar blijven binnen de beveiligde omgeving van MijnDossier.

Hoe staat het met mijn privacy?
Ipse de Bruggen houdt zich aan de actuele privacywetgeving, daarom mag je erop vertrouwen dat jouw persoonlijke gegevens bij ons goed zijn beveiligd. Klik hier als je daar meer over wilt weten.

Ga hier terug naar de startpagina van MijnDossier.

Top