Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image
SGLVG Kliniek in Zwammerdam

Als je problemen zo groot en ingewikkeld zijn, dat je er zelf niet meer uitkomt, kan een opname in de SGLVG-kliniek in Zwammerdam helpen. Als je bijvoorbeeld met jezelf in de knoop zit, steeds ruzie hebt met anderen, je moeilijk kunt beheersen of van een verslaving af wilt. Een behandeling in onze kliniek is pittig. Je volgt een intensief behandelprogramma en gelden er regels en afspraken.

Behandeling met tijdelijk verblijf
Gespecialiseerde behandeling
Deskundig team van professionals dat nauw samenwerkt
Onderdeel van Expertisecentrum De Borg

Locatiegegevens

Spoorlaan 19
2471 PB Zwammerdam

 

Openingstijden

24 uur per dag

Aanmelden voor een behandeling met tijdelijke opname?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Onze Kliniek

Als je in behandeling komt bij de SGLVG-kliniek, kijken we eerst samen met jou en jouw verwijzer en/of familie wat je problemen zijn en hoe die zijn ontstaan. Daarna gaan we samen op zoek naar de beste manier om die problemen te verminderen.

De SGLVG-kliniek staat op het landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. In de kliniek zijn vier leefgroepen. Je krijgt een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet. Er is een gezamenlijk huiskamer en patio.

Het doel van je behandeling is dat je weer verder kunt met jouw leven. Hoe dat eruit ziet, is voor iedereen anders. Een doel kan zijn dat je leert om over je problemen te praten of dat je niet meer te veel alcohol drinkt. Of dat je geen dingen vernielt als je kwaad bent.

 

cliënt luistert muziek in de buitenruimte

Hoe jouw behandeling eruit ziet

Het doel van jouw behandeling is dat je weer verder kunt met je leven. Hoe dat eruit ziet, is voor iedereen anders. Een doel kan zijn dat je leert om over problemen te praten of dat je niet meer te veel alcohol drinkt. Of dat je geen dingen vernielt als je kwaad bent. We stellen samen met jou het doel van jouw behandeling vast en zetten dat in een behandelplan. Daarin staat ook hoe we dat doel willen bereiken. Er staat in welke behandelaars jou gaan helpen.

Je kunt op verschillende manieren dingen leren; bijvoorbeeld in het dagelijkse leven op de groep. Groepsleider helpen jou om daar ander gedrag te oefenen. Overdag neem je deel aan een programma met verschillende behandelonderdelen. Ook geven we informatie en trainingen over allerlei onderwerpen, zoals gebruik van alcohol en drugs, seksualiteit en omgaan met andere mensen. En er zijn groeps­therapieën, bijvoorbeeld gericht op agressie of verslaving. Je kunt ook individuele therapie krijgen om jouw gedrag beter te begrijpen en te veranderen.

Verschillende behandelaars kunnen je helpen: groepsleiders, arts, psychiater, trainer, verschil­lende therapeuten en een gedragsdeskundige (psycholoog of orthopedagoog). De gedrags­deskundige stemt alle onderdelen van de behandeling op elkaar af en bepaalt met jou de richting van de behandeling. Je krijgt ook een persoonlijk begeleider.

De behandeling is altijd tijdelijk. Hoe lang je bij ons blijft, hangt af van de duur van de verschillende behandelfases. De behandeling wordt afgerond als de behandeldoelen zijn behaald of geen verdere vooruitgang wordt verwacht. Als je behandeling klaar is, kun je niet langer in de kliniek blijven. Bij ontslag ga je terug naar de plaats waar je voor­dien verbleef of naar een alternatieve woonvoorziening. De behandelaar bespreekt dit met jou en jouw verwijzer.

Voorzieningen

  • Deskundig team van verschillende behandelaars
  • Een persoonlijk begeleider, bij wie je met al je vragen terecht kunt
  • Eigen slaapkamer met eigen douche en toilet 

 

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.