Zonnehof Vlaardingen
  • Plaats: Vlaardingen
  • Zorgtype: Werk en dagbesteding
  • Doelgroep: Kinderen

Dagbesteding in Vlaardingen - Kinderdienstencentrum Zonnehof Vlaardingen

Maken jullie je zorgen over de ontwikkeling van je kind? Bij Zonnehof onderzoeken en behandelen we kinderen van 0 tot 18 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Je kind helpen ontwikkelen

Het kinderdienstencentrum (KDC) is een onderdeel van het behandelcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Op het behandelcentrum kijkt een team deskundigen samen met jou naar wat je kind nodig heeft. Dit team deskundigen bestaat uit: trajectbemiddelaars, behandelaren/ therapeuten, behandelcoördinatoren (BC’ers), groepsleiding, secretaresses en ondersteunend medewerkers. 

Er wordt dagbehandeling geboden waarbij je kind meerdere dagen naar het centrum komt. Binnen het behandelcentrum kan er naast dagbehandeling ook ambulante behandeling en ambulante begeleiding bij jou thuis geboden worden. Ook is het mogelijk dat je samen met je kind voor één of meerdere behandelingen naar het centrum komt. 

De groepen die bij het KDC horen zijn verdeeld over een aantal locaties:
-    6 groepen op kinderdienstencentrum (KDC) Zonnehof (Marnixlaan, Vlaardingen). 
-    2 schoolvoorbereidende groepen bij Enver (voormalig Trivium Lindenhof, Vlaardingen).  Eén van deze groepen heeft een samenwerkingsverband met Enver.
-    2 Tienergroepen op het Dag Centrum Volwassenen (DCV) Meesterstraat Schiedam.
-    1 Tienergroep op het Dag Centrum Volwassenen (DCV) (Gaardenpad, Schiedam).

Elke groep heeft een eigen behandel coördinator (BC’er) en je kind krijgt een vaste persoonlijk begeleider (PB’er).
Bovenstaande groepen zijn samengesteld op basis van leeftijd en hulpvraag. Er zijn speciale groepen voor kinderen met een verstandelijke/zintuiglijke/lichamelijke beperking en voor kinderen met autisme. Binnen de groep ontvangt je kind een eigen programma. Je kind kan na behandeling op het KDC mogelijk doorstromen naar het speciaal onderwijs. Wanneer dit niet kan, wordt er gewerkt aan dingen die horen bij het volwassen worden, zoals praktische vaardigheden. In alle groepen dagen wij je kind in een veilige omgeving uit om te spelen en te leren.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de trajectbemiddelaar: Sandra Klop.
Haar contactgegevens zijn:
E-mailadres: Sandra.Klop@ipsedebruggen.nl        
Telefoonnummer: 06-23042036    

Opening

Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur.

Voorzieningen

  • deskundig team met arts voor verstandelijk gehandicapten, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, spelbegeleider en gedragsdeskundige
  • snoezelruimte
  • binnenspeelhal
  • grote tuin
  • ballenbad
Terug naar het overzicht

Extra foto's van Zonnehof Vlaardingen

Top