Altijd en overal MijnDossier binnen handbereik

Met ons cliëntportaal 'MijnDossier' heb je in een beveiligde digitale omgeving toegang tot een deel van je persoonlijke gegevens bij Ipse de Bruggen. Ook jouw ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers hebben onder bepaalde voorwaarden toegang tot MijnDossier.

Je kunt bijvoorbeeld je zorg- en werkplan inzien en je levensverhaal bekijken en aanpassen. Dat gaat heel gemakkelijk vanuit huis of een andere plek, gewoon met je eigen computer, tablet of telefoon! Om toegang tot jouw dossier te krijgen, moet je eerst eenmalig aangemeld en geactiveerd zijn, daarna log je in via DigiD.

Laatste nieuws MijnDossier!

In 2016 zijn wij, binnen onze volwassenenzorg, gestart met de voorbereidingen voor ons cliëntportaal genaamd MijnDossier. Na een pilot in 2017 en het behalen van de laatste certificaten krijgen cliënten, ouders en/of vertegenwoordigers vanaf 2018 via DigiD digitaal inzage in het dossier en de rapportages.

Ipse de Bruggen is als eerste zorginstelling, die gebruik maakt van Cura (ons Cliënt Volg- en Ondersteuningssysteem), in staat om cliënten en verwanten via DigiD toegang te verlenen tot het
cliëntportaal MijnDossier. Lees hier meer over in het Klantverhaal Ipse de Bruggen van onze leverancier Unit4.

We zijn bij de eerste locaties wonen en dagbesteding inmiddels gestart met uitrollen. Op dit moment rollen we uit op ons eerste landgoed, Nieuwveen, bij de levenssfeer Veilig en comfortabel leven.

Omdat wij heel veel cliënten, ouders en wettelijk vertegenwoordigers kennen én met zorg te werk gaan, lukt het ons niet om alle aanmelders in één keer toegang te geven via DigiD. Ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers binnen onze volwassenenzorg die zich aangemeld hebben, krijgen vanzelf bericht wanneer hun locatie aan de beurt is.

Lees hier meer over in onze laatste Nieuwsbrief Cliëntportaal MijnDossier voor ouders en vertegenwoordigers. In de tussentijd is het natuurlijk nog steeds mogelijk om met de persoonlijk begeleider mee te kijken in jouw dossier en rapportage!

Wat kan ik met MijnDossier?

Met MijnDossier kun je:

 • Je zorg- en werkplan inzien
  Je vindt een beschrijving van de zorg die je ontvangt en van je activiteiten. Je persoonlijke doelen staan er ook in beschreven, de afspraken die er zijn gemaakt en je toekomstmogelijkheden.
 • Je rapportages inzien
  Je vind verslagen van jouw persoonlijke dagelijkse belevenissen. In de rapportages vind je ook de doelen terug die je hebt gesteld en de afspraken die er zijn gemaakt.
 • Je levensverhaal inzien en wijzigen
  Je kunt je persoonlijke levensverhaal maken lezen vanaf je geboorte tot nu. Je kunt er ook gebeurtenissen aan toevoegen of informatie veranderen.
 • Je talentenposter inzien en wijzigen
  Je kunt je talentenposter inzien en lezen welke mogelijkheden je hebt om je te ontwikkelen. Je kunt ook informatie toevoegen of veranderen.

Wie hebben er toegang tot MijnDossier?

Jij hebt zelf toegang tot MijnDossier vanaf de leeftijd van 12 jaar, je moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. Je ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers hebben onder bepaalde voorwaarden ook toegang. Op dit moment activeren we de aangemelde ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers van onze cliënten 'volwassenenzorg'. Wil je precies weten wie er toegang kunnen krijgen tot MijnDossier? Lees dan Toegang MijnDossier.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als cliënt, ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger 'volwassenenzorg' kan je je aanmelden via je eigen persoonlijk begeleider. Binnenkort kan dit ook via een digitale aanmeldknop op deze website.

Hoe kan ik MijnDossier activeren?

Indien de aanmelding volledig is, activeren onze medewerkers de aangemelde gebruikers voor MijnDossier. Omdat wij heel veel cliënten, ouders en wettelijk vertegenwoordigers kennen én met zorg te werk gaan, lukt het ons niet om alle aanmelders in één keer toegang te geven via DigiD. Op dit moment activeren we de aangemelde ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers van onze cliënten 'volwassenenzorg'. Zij ontvangen hierover vanzelf een bericht van Ipse de Bruggen. 

Hoe kan ik inloggen?

Nadat MijnDossier bij jou geactiveerd is, klik je op de DigiD knop hiernaast. Dan kom je op de inlogpagina en vul je je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Kies dan de optie 'ik wil inloggen met een controle via sms' of de optie 'ik wil inloggen met de DigiD app'. Bij een succesvolle inlog kom je op de homepagina van MijnDossier. Door in te loggen accepteer je de Algemene voorwaarden van MijnDossier

Wie helpt mij als ik nog vragen heb?

Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, bel ons of stuur ons een mail:

 • Tussen 8.00 uur en 17.00 is onze Servicedesk bereikbaar op nummer 0800- 99 88 777.
 • Je kunt altijd mailen naar info@ipsedebruggen.nl, we reageren zo spoedig mogelijk.
Top