Jostiband 50 jaar – een droomjubileum!

21-01-2016 | Organisatie

Jostiband 50 jaar – een droomjubileum! | Ipse de Bruggen

In 2016 bestaat het Jostiband Orkest 50 jaar en dat willen de leden op 5 september groots vieren. Hoe? Met een onvergetelijk concert in de grootste en beste concertzaal van Nederland; de Ziggo Dome. Met bekende muzikale vrienden en meer dan tienduizend bezoekers die het feest met ons mee komen vieren. Om de hele wereld te laten zien waar het orkest toe in staat is. De leden van de Jostiband vertelden donderdag 21 januari in een persconferentie zelf over hun grootste uitdaging ooit. Hun droom.

Een droom van een band

Vijftig jaar geleden wilden de bewoners van de Johannes Stichting (een van de voorlopers van Ipse de Bruggen) aandacht vragen voor een plek in de samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat deden ze onder meer door het oprichten van de Jostiband. En met succes! Het Jostiband Orkest is nu ’s werelds grootste muziekformatie van mensen met een verstandelijke beperking. De band telt inmiddels 160 leden. Er is veel animo voor een plek in het orkest en wie eenmaal lid is, blijft dat vaak jarenlang met veel plezier. Het Jostiband Orkest is nu, vijftig jaar na de oprichting, trots op wat zij met hun muziek teweeg brengen. Voor alle toeschouwers zijn ze niet meer weg te denken uit muzikaal Nederland.

Zelf aan de bak

De droom van de Jostiband is om net als andere grote artiesten voor een groot publiek in een moderne concertzaal op te treden. Een concert in de Ziggo Dome, dat is toch het ultieme jubileumfeest!
De leden van het orkest gaan de droom zelf waarmaken, samen met de andere cliënten en de medewerkers van Ipse de Bruggen. Van decorontwerp tot filmmontage, van de eerste persconferentie tot de laatste noot: cliënten en begeleiders gaan er zelf voor zorgen. Maar om deze droom te realiseren heeft het orkest veel geld nodig. Via een speciale crowdfunding website vraagt het orkest daarom om hulp van particulieren en bedrijven.

Je kunt meer dan je denkt

Met het unieke jubileumfeest van het Jostiband Orkest wil Ipse de Bruggen de wereld laten zien waar mensen met een verstandelijke beperking toe in staat zijn. Welke mooie dingen zij zelf kunnen organiseren, ontwikkelen en maken. En dat ze een vanzelfsprekend deel uitmaken van de samenleving. Het ultieme bewijs hiervoor is het organiseren van een concert in de Ziggo Dome!

Meer weten over het jubileumconcert? Kijk dan op www.jostiband.nl/50.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top